Liberec obral vedoucí Tatran, zářila Klubalová! Ostrava zdolala Třinec

Mariana Býčková bojuje o balonek před brankou Anety Fryčové | foto: Jaroslav Appletauer/FBC Liberec

Sobotní program v ČEZ Extralize nabídl dvojici duelů. Liberecké Crazy girls obraly o bod dosud neporažené florbalistky ze Střešovic, Třinec doma bojoval proti Ostravě, která ale zvládla závěr duelu.


Crazy girls FBC Liberec – Logisteed Tatran Střešovice 5:6p (2:2, 2:1, 1:2 – 0:1)

Liberecké florbalisty ukázaly i proti Tatranu, že jejich hra se v posledních zápasech zvedá. V deváté minutě se povedlo Klubalové vybojovat rozehrávku z rohu a přes nezformovanou obranu Tatranu našla Petru Škodovou, která zblízka zavěsila nekompromisně pod břevno. Střešovice odpověděly o pár chvil později, kdy po křižné přihrávce Huskové trefila odkrytou klec Pavlína Soukupová.

O pár chvil později šly Crazy girl znovu do náskoku, po breku se z levého křídla poprvé trefila Karolína Klubalová. Pražské hráčky byly znovu nuceny dotahovat a zvládly to ještě do první pauzy. Dlouhá přihrávka Stůjové skončila u Lucie Želízkové, která zblízka chytře přelobovala Fryčovou.

Severočešky mířily za překvapením i ve druhé části, kdy si nejprve naběhla na střed Klubalová a poslala balonek do protipohybu Antalové. Na srovnání, které doručila po standardce Želízková nereagoval nikdo jiný, než Klubalová. Ta dostala míček na střed a jemnou tečí se trefila přesně k tyči. 

V poslední periodě navíc hned na startu Liberec zvýšil. Valešová sebrala na pravém křídle míček a přesnou přihrávkou za obranu vybídla ke čtvrtému zásahu Klubalovou, která znovu mířila přesně. Tatran dokázal snížit v 51. minutě, kdy se ve zmatku před brankovištěm zorientovala Lucie Vernerová, která z otočky mířila přesně. Střešovické hráčky v závěru zkusily hru bez brankářky a po pěkné kombinaci srovnala Linda Fuchsová. Duel došel do prodloužení, v němž o triumfu pražského celku rozhodla ranou z pravého křídla Barbora Husková.

Branky: 9. Škodová, 12. Klubalová, 26. Klubalová, 31. Klubalová, 44. Klubalová – 10. Soukupová, 18. Želízková, 29. Želízková, 51. Vernerová, 60. Fuchsová, 62. Husková. Rozhodčí: Křepelák – Suchý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Návštěva: 79. Zásahy brankářek: Fryčová 19 – Antalová 13. | MATCH CENTER

FBC Intevo Třinec – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:7 (1:0, 0:3, 1:4)

Třinecké florbalistky šly ve slezském souboji do vedení v 19. minutě, kdy se ranou do protilehlého růžku prosadila Klára Hrobařová. Aktivnější Ostravanky dokázaly srovnat už po minutě hry ve druhé části. Pudišová po objezdu klece vyzvala ke skórování Annu Kytlicovou, která se zblízka nemýlila. Hostující tým poslala do vedení ve 31. minutě po úniku po pravém křídle Denisa Kotzurová a záhy po pěkné kombinaci zvyšovala už na 3:1 Kristína Hudáková.

V posledním dějství zadělala na drama svým gólem po brejku Pavla Lišková. Do pouhé minuty ale odpověděla Karolína Sigmundová, která se vytočila do zakončení a mířila přesně. Od té chvíle byla Ostrava jednoznačně na koni a svůj triumf potvrdila dalšími třemi trefami.

Branky: 19. Hrobařová, 47. Lišková – 22. Kytlicová, 31. Kotzurová, 34. K. Hudáková, 48. Sigmundová, 50. K. Hudáková, 52. Bínová, 55. Gajdečková. Rozhodčí: Kubala – Mik. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Návštěva: 142. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.