Korych stihl hattrick za šest minut! Sokolské derby patří Pardubicím, Klokani drtí Chodov

Brankář Bohemians Miroslav Kovařík s Jakubem Pařízkem a Janem Řehořem | foto: FbŠ Bohemians

Livesport Superliga nabízí kompletní šesté kolo, v rámci kterého hned na úvod dochází na sokolské derby a pražský souboj vedoucí Bohemky s Chodovem. O první body bojují Bulldogs proti Liberci. Ostrava přivítala florbalisty Karlových Varů, Bolku čeká nováček z Kladna. Předvede Lípa stejné překvapení jako před rokem?


FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV -:- (3:0, 5:1, 7:2)

Klokani šli v Lounech do vedení v sedmé minutě, kdy převzal balonek na středu Jaroslav Petrák, vytočil se do zakončení a trefil se do Hodíkova protipohybu. Krátce před první sirénou rozjásali zeleno-bílí halu podruhé, to po pěkné kombinaci nechytatelně zakončil Matúš Gajdoš a o pár desítek vteřin později ještě využil přesilovku po skvělé souhře Tomáš Kvasnica. 

Hned na vstupu do třetí části navíc zvýšil jemným tknutím zblízka Samuel Virga, krátce po něm nachytal Hodíka Jakub Buršík a už na 6:0 zvyšoval premiérovou trefou důrazný Leo Häfner. Chodov se záhy dočkal také, to po pěkné kombinaci překonal marně skákajícího Mücka Marek Vávra.

17.00 | MATCH CENTER

Bulldogs Brno – FBC Liberec 5:6 (2:3, 1:3, 2:0)

První třetina nabídla zajímavý průběh. V šesté minutě otevřel skóre dalekonosnou ranou v přesilovce Jakub Faksa. Domácí kontrovali díky Matulovi s Lukášem Kučerou. První jmenovaný nejprve vybídl svého spoluhráče ke skórování přihrávkou z rohu do tandemu, s níž si Kučera věděl rady a o pár chvil si oba dva stejný moment zopakovali. Liberec šel ale ještě do pauzy do náskoku díky Marku Korychovi, který se nejprve trefil ranou z otočky a následně využil svůj únik po levém křídle.

Ten samý hráč navíc na startu prostředního dějství dovršil z dorážky hattrick, na který mu nestačilo ani šest minut hracího času, a už na 5:2 zvyšoval po parádním pasu Faksy Vojtěch Wiener. Bulldoci ale nesložili zbraně. Chladův výhoz zachytil Zemánek a po jeho přihrávce měl Jakub Matula jednoduchou úlohu. Severočeši však znovu kontrovali, ranou z pravého křídla nachytal Faltuse podruhé Faksa. Brněnští v posledním dějství nesložili zbraně a ještě z klání udělali drama. Adam Zukal v polovině periody proměnil nájezd, na který proti němu nastoupil Dufek a v posledních minutách ještě snížil Martin Svatoň. Na srovnání ale Bulldokům nezbyl čas.

Branky: 8. Kučera, 14. Kučera, 33. Matula, 49. Zukal, 60. Svatoň – 6. Faksa, 17. Korych, 18. Korych, 23. Korych, 25. Wiener, 38. Faksa. Rozhodčí: K. Sojka – T. Sojka. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Návštěva: 303. Zásahy brankářů: Faltus 10, Koudelka 11 – Chlad 17. | MATCH CENTER

TJ Sokol Královské Vinohrady – BA SOKOLI Pardubice 4:5 (1:0, 2:3, 1:2)

Vinohrady byly v úvodní části střelecky lehce aktivnější a získaly náskok ve čtrnácté minutě. Po standardní situaci se dostal balonek k Václavu Bajkovi, který svou ranou propálil gólmana Pardubic. Hned na startu druhé třetiny ale zachyboval jeden z domácích beků, kterého snadno obral Matouš Burian, který pak také zavěsil. Domácí dostal do vedení po výjezdu od mantinelu Antonín Prazák a necelých pět minut před druhou pauzou přišel faul, po kterém dostal Daniel Gärtner možnost jet trestné střílení, při kterém vykoupal Buzíka. Pardubice kontrovaly dalekonosnou ranou Filipa Neklana a na 3:3 srovnával Jakub Šimák.

Branky: 14. Bajko, 28. Pražák, 36. D. Gärtner, 60. Jan Procházka – 21. Burian, 36. Neklan, 39. Šimák, 50. Žáček, 60. Žáček. Rozhodčí: Both – Černín. Vyloučení: 1:1. Bez využití: 0:0. Návštěva: 171. | MATCH CENTER

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Florbal Vary -:- (3:1, 0:0, -:-)

Hned v úvodu měl obrovskou šanci Navrátil, který jel samostatný nájezd. I když si vymíchal gólmana FBC, tak zakončil jen do břevna. Do vedení šli nakonec domácí, v 16. minutě nachytal Draslara svou bombou Daniel Chatrný.

18.00 | MATCH CENTER

Předvýběr.CZ Florbal MB – Kanonýři Kladno -:- (4:1, 2:1, -:-)

18.30 | MATCH CENTER

FBC 4CLEAN Česká Lípa – ESA logistika Tatran Střešovice -:- (0:0, -:-, -:-)

19.00 | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.