Liberec obral vedoucí Tatran, zářila Klubalová! Třinec čeká Ostrava

Mariana Býčková bojuje o balonek před brankou Anety Fryčové | foto: Jaroslav Appletauer/FBC Liberec

Sobotní program v ČEZ Extralize nabízí dvojici duelů. Liberecké Crazy girls hostí dosud neporažené florbalistky ze Střešovic, Třinec doma čeká v souboji dvou slezských celků FBC Ostrava.


Crazy girls FBC Liberec – Logisteed Tatran Střešovice 5:6p (2:2, 2:1, 1:2 – 0:1)

Liberecké florbalisty ukázaly i proti Tatranu, že jejich hra se v posledních zápasech zvedá. V deváté minutě se povedlo Klubalové vybojovat rozehrávku z rohu a přes nezformovanou obranu Tatranu našla Petru Škodovou, která zblízka zavěsila nekompromisně pod břevno. Střešovice odpověděly o pár chvil později, kdy po křižné přihrávce Huskové trefila odkrytou klec Pavlína Soukupová.

O pár chvil později šly Crazy girl znovu do náskoku, po breku se z levého křídla poprvé trefila Karolína Klubalová. Pražské hráčky byly znovu nuceny dotahovat a zvládly to ještě do první pauzy. Dlouhá přihrávka Stůjové skončila u Lucie Želízkové, která zblízka chytře přelobovala Fryčovou.

Severočešky mířily za překvapením i ve druhé části, kdy si nejprve naběhla na střed Klubalová a poslala balonek do protipohybu Antalové. Na srovnání, které doručila po standardce Želízková nereagoval nikdo jiný, než Klubalová. Ta dostala míček na střed a jemnou tečí se trefila přesně k tyči. 

V poslední periodě navíc hned na startu Liberec zvýšil. Valešová sebrala na pravém křídle míček a přesnou přihrávkou za obranu vybídla ke čtvrtému zásahu Klubalovou, která znovu mířila přesně. Tatran dokázal snížit v 51. minutě, kdy se ve zmatku před brankovištěm zorientovala Lucie Vernerová, která z otočky mířila přesně. Střešovické hráčky v závěru zkusily hru bez brankářky a po pěkné kombinaci srovnala Linda Fuchsová. Duel došel do prodloužení, v němž o triumfu pražského celku rozhodla ranou z pravého křídla Barbora Husková.

Branky: 9. Škodová, 12. Klubalová, 26. Klubalová, 31. Klubalová, 44. Klubalová – 10. Soukupová, 18. Želízková, 29. Želízková, 51. Vernerová, 60. Fuchsová, 62. Husková. Rozhodčí: Křepelák – Suchý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Návštěva: 79. Zásahy brankářek: Fryčová 19 – Antalová 13. | MATCH CENTER

FBC Intevo Třinec – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava -:- (0:0, -:-, -:-)

17.00 | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.