Zprávy

včera
Rozhovor

Z role mentora jsem nadšený, hlásí Ondrušek. Jak si užívá florbalový důchod?

Na konci měsíce června se v Kutné Hoře odehrálo soustředění reprezentace U23, na kterém nechyběl ani bývalý reprezentační kapitán Tom Ondrušek. Ten se po ukončení své hráčské kariéry vydal do nového dobrodružství, když přijal nabídku na pozici mentora v třiadvacítce.

2 minuty

25.7.2024
Novinka

Florbalový Most do Paříže! Olympijský festival nabídne turnaje, soutěže i účast florbalových hvězd

U Jezera Most se rozjíždí olympijský festival, který doprovází letní olympiádu v Paříži. V řadě sportů nechybí v severočeském městě ani florbal, který bude mít své pevné stanoviště, ale nabídne také další doprovodný program včetně účasti reprezentačních hvězd.

3 minuty

25.7.2024
Kariéra

Nabídka práce: Koordinátor/ka akcí Českého florbalu

Český florbal přijme pracovníka či pracovnici na pozici Koordinátor / Koordinátorka akcí Českého florbalu. Pokud tě baví florbal a máš zájem se podílet na organizaci velkých florbalových akcí, nebojíš se komunikovat, jsi kreativní a otevřená/ý novým věcem, pak hledáme právě tebe.

2 minuty

24.7.2024
Rozhovor

David Krejčí a Petr Vrána? Vzali jsme je na milost a naučili je hrát, směje se předseda Fbc Šternberk

O velkých florbalových klubech se píše často, jen málokdo ale ví, jaký příběh skrývají kluby menší. Tak například klub Fbc Šternberk vychoval jedny z nejnadějnějších českých florbalistů současnosti a nechyběl ani u začátků slavných hokejistů Davida Krejčího a Petra Vrány.

4 minuty

23.7.2024
Rozhovor

Víme, na čem můžeme stavět a co máme zlepšit, hodnotí po kempu Pazdera

Svou druhou plnohodnotnou sezonu zahájil na konci června v Kutné Hoře výběr do 23 let, který se připravoval také na zářijovou zápasovou konfrontaci, která proběhne na Slovensku. Vrcholem celého soustředění bylo klání proti mužskému áčku. "Zápas nám před herní akcí ukázal, na čem můžeme stavět a co musíme zlepšit," popisuje hlavní trenér Jan Pazdera.

4 minuty

22.7.2024
Přestup

Liberec vytasil posilu, posílí ho mladík se zkušenostmi ze Švédska

Liberečtí florbalisté přivedli do svého kádru čerstvou posilu, součástí klubu zpod Ještědu se stal Martin Horn. Florbalista, který strávil uplynulou sezonu v Ústí nad Labem, má za sebou i zkušenosti z mládežnické struktury švédské Storvrety.

2 minuty

22.7.2024
Přestup

Machálková se Sigmundovou míří do Laupenu! Je to nová životní zkušenost, hlásí

Brněnské Bulldočky přicházejí před sezonou 2024/25 o dvě stabilní opory svých zadních řad. Klub opouští Veronika Machálková a Anna Sigmundová, které budou společně hájit barvy švýcarského klubu UHC Laupen ZH.

2 minuty

20.7.2024
Street Floorball League

Začíná noc! Vary korunovaly další streetové mistry

Předposlední vítězové KFC Street Floorball League 2024 vzešly z turnaje, který se konal v Karlových Varech. Boje pod širým nebem se tam uskutečnily po čtyřleté pauze a nabídly jako obvykle hromadu zábavy, přičemž absolutní prvenství patřilo týmu Začíná noc.

2 minuty

19.7.2024
Mládež

Dívkám dominovaly výběry západu, hvězdný víkend U14 a U15 uzavřel vítězstvím východ

Sezonu Kempů talentované mládeže (KTM) zakončily Young Stars Weekendy dívek a také kategorií chlapců U14 a U15. Právě v poslední zmiňované dvojici si úspěchy připsaly výběry východu, které tak narušily dosavadní západní dominanci.

5 minut

17.7.2024
Street Floorball League

Letošní Street popáté: předposlední turnaj míří do Karlových Varů

Další turnaj má na programu KFC Street Floorball League 2024. Pátým, a současně předposledním, dějištěm letošní série budou Karlovy Vary, kde se uskuteční tvrdé boje už tuto sobotu před OC Varyáda. A je jisté, že to zajímavé nečeká jen na hřišti, ale také při spoustě doprovodných aktivit.

1 minuta

13.7.2024
Street Floorball League

Čtvrtí vítězové letošní SFL: V Praze kralovalo Všechno z První

Další turnaj plný super zápasů i zážitků mimo hřiště si připravila KFC Street Floorball League 2024. Letošní čtvrtá akce se konala na pražském Výstavišti Holešovice, kde titul vybojoval tým Všechno z První včetně legendy českého florbalu Milana Fridricha.

2 minuty

12.7.2024
Zahraničí

Startuje třetí ročník americké NAFL i se dvěma Čechy! Chybí Florida, tahákem posila z NHL

Již tuto sobotu 13. července vypukne historicky třetí ročník Severoamerické florbalové ligy. Stejně jako v předešlé sezoně bude NAFL čítat šestici týmů. Už před jejím startem je však jasné, že dva po sobě jdoucí tituly neobhájí celek Florida Vikings, který se letos v soutěži nepředstaví. Jeho místo uzmul nováček Seattle Sockeyes. Jak už je zvykem, tak ani letošní ročník se neobejde bez českého zastoupení.

2 minuty

11.7.2024
Přestup

Kladno získalo další jména, ženskou složku ostravského FBC posiluje Prouzová

Ženy ostravského FBC vítají ve svém realizačním týmu novou posilu, kterou je trenérka Petra Prouzová. Změny nastávají také na soupisce nováčka z Kladna, který před svou premiérovou sezonou v Livesport Superlize přivádí dva nové hráče.

2 minuty

10.7.2024
Street Floorball League

SFL 2024 míří do Prahy, čtvrtá epizoda se odehraje v Holešovicích

Již čtvrtý letošní turnaj nabízí KFC Street Floorball League. Tuto sobotu se bude hrát v Praze, kde turnaj pod širým nebem hostí holešovické výstaviště. Zábava však nečeká nejen hráče a hráčky, ale i všechny návštěvníky, kteří si vyzkouší bohatý doprovodný program s partnery tohoto projektu.

1 minuta

10.7.2024
Organizace

Odvolací a revizní komise nevyhověla odvolání Black Angels

Odvolací a revizní komise Českého florbalu (ORK) projednávala odvolání oddílu Black Angels proti rozhodnutí Licenční komise Českého florbalu, kdy potvrdila dřívější verdikt o neudělení oddílové licence pro elitní soutěže. A-tým Black Angels tak může hrát nejvýše Národní ligu.

3 minuty

4.7.2024
Přestup

Novinky na přestupním trhu: trejd v hlavním městě, odchod do zahraničí a velké posily pro FBC

Také v červenci pokračuje nabité přestupní období, ve kterém elitní týmy loví nové posily do svých řad. K zajímavému přestupu tak došlo mezi pražskými kluby Bohemians a Tatranu a nová jména hlásí také ženský kádr FBC Ostrava.

4 minuty

3.7.2024
Ohlasy

V týmu je konkurence, kvalita hráčů roste, pochvaluje si Berka

Česká reprezentace absolvovala kemp v Kutné Hoře, který byl jediným klasickým soustředěním. Tým se připravoval směrem k mistrovství světa a dvěma turnajům Euro Floorball Tour na podzim. "Na trénincích byla vidět kvalita a slušná intenzita, s tím jsme spokojeni. Hráči odvedli obrovský kus práce," pochvaluje si hlavní trenér Jaroslav Berka. Jeho tým bude ještě v průběhu léta čekat kondiční testování.

3 minuty

2.7.2024
Ohlasy

Viděli jsme věci, ve kterých se musíme zlepšit, ví po kempu U23 Majer

V Kutné Hoře se během uplynulého víkendu představila také reprezentace do 23 let, která si na závěr kempu střihla modelové utkání s A týmem. Nejen o něm, ale o celém soustředění hovořil útočník Petr Majer.

2 minuty

1.7.2024
Street Floorball League

Známe vítěze libereckého Streetu! Turnaj opanovali Panthers Válec

Již třetí turnaj nabídla letošní KFC Street Floorball League. O uplynulém víkendu se hrálo v Liberci, kde se na náměstí Dr. Edvarda Beneše kromě super florbalových bitev rozjel také zábavný doprovodný program. Na hřišti si vedli nejlépe Panthers Válec, kteří tak získali spoustu skvělých odměn.

2 minuty

1.7.2024
Rozhovor

Věřím, že jsem zabojoval o nominaci, říká po návratu Tomašík

Národní tým za sebou má letní soustředění, na němž se po téměř pěti letech představil v reprezentaci zkušený útočník Milan Tomašík. "Nechal jsem na hřišti všechno, co ve mě bylo, ale věřím, že jsem zabojoval o nominaci na šampionát," říká florbalista Mladé Boleslavi.

2 minuty