Kladno získalo další jména, ženskou složku ostravského FBC posiluje Prouzová

Souboj v druhém zápase finále 1. ligy mužů mezi Kladnem a Bulldogs Brno | foto: Kanonýři Kladno

Ženy ostravského FBC vítají ve svém realizačním týmu novou posilu, kterou je trenérka Petra Prouzová. Změny nastávají také na soupisce nováčka z Kladna, který před svou premiérovou sezonou v Livesport Superlize přivádí dva nové hráče.


Prouzová jde do ostravského FBC

Ženská složka klubu FBC Ostrava získává do svých řad velmi silnou posilu, z Brna k ní totiž míří známá trenérka Petra Prouzová. Nejvýznamněji se tato koučka podepsala pod klub Židenic, který se pod jejím vedením těšil velkému úspěchu zejména v sezoně 2019/20. Od té doby působila v konkurenčním Hattricku Brno a nyní se vydává do Ostravy.

V klubu FBC Ostrava bude Petra Prouzová působit jako hlavní trenérka starších žákyň a asistentka dorostenek a juniorek. Kromě toho doplní také lavičku ženského A-týmu, kde bude asistovat hlavnímu trenérovi Jakubu Robenkovi. Klub o jejím příchodu informoval na svých webových stránkách.

"Spolupráci s ostravským FBC tak trochu "spískala" Lenka Remešová (česká brankářka působící ve švédské nejvyšší ženské soutěži - pozn. red.), která mi kdysi po mém ukončení práce v Židenicích prozradila, že by si mě Kuba (hlavní trenér Jakub Robenek - pozn. red.) dokázal v FBC představit. Mezitím jsem už ale byla domluvená na spolupráci s Hattrickem. Každopádně mě Kubův zájem potěšil i překvapil. A když na sebe pak v letošním play-off dorostenek týmy FBC Ostrava a Hattrick narazily, Kuba mi zájem potvrdil. A pak věci dostaly rychlý spád," prozrazuje Petra Prouzová v rozhovoru pro klubový web.

Kladno lovilo na Chodově

Po zisku velkých jmen oznamuje kádr Kanonýři Kladno další dvě posily. Z pražského Chodova k němu přicházejí mladíci Jakub Dufek a Matěj Netrefa.

V případě prvního jmenovaného nejde o velkou novinku, neboť Jakub Dufek započal svou florbalovou kariéru právě na Kladně. Po odzkoušení Chodova a Startu98 a postupu Kanonýrů do elitní mužské soutěže se tedy nyní vrací zpátky domů a posiluje již tak nabité řady kladenského týmu.

Kromě něj se do Kladna vydává také Matěj Netrefa, který zatím sbíral zkušenosti zejména v prvoligovém Startu98. Tam se stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu, když nasbíral 26 bodů za 18 branek a 8 asistencí a do Kladna tak přináší zejména střeleckou sílu. O přestupu obou mladíků klub informoval na svých webových stránkách.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.