Sparta ovládla dorostenecký turnaj! Chodov slaví dívčí double!

Sparta po vítězství na MČR dorostenců | foto: Vojtěch Grohol

Finálový turnaj nejvyšší ligy dorostenců již zná své medailisty, kterými se staly celky Sparty, Tatranu a Vítkovic. V dívčí kategorii se dařilo Bulldogs, Chodovu a Tatranu.


Semifinále 1. ligy dorostenců bylo velmi napínavé a přineslo dva totožné výsledky. Výhru 5:4 si nejprve připsali florbalisté Tatranu, kteří přetlačili velmi houževnaté Ústí. To v zápase sice vedlo 2:0, po nepovedené druhé třetině ale rázem ztrácelo 2:4 a na další dva střešovické góly už nezvládlo zareagovat. Čekal ho tak souboj o bronz s druhým poraženým semifinalistou, kterým se staly Vítkovice. 

Rytíři v semifinále padli 4:5 proti Spartě, a to i přes to, že v zápase vedli 3:1. Sparťané ale ztrátu dotáhli a za stavu 4:4 se tak rozhodovalo v prodloužení. V tom byl šťastnější pražský kádr, který se po trefě Adama Švehláka probojoval do finále. Vítkovice si zlepšily náladu triumfem 7:6 v bronzovém duelu nad ústeckým celkem, čímž vybojovaly třetí místo na turnaji.

Souboj o prvenství nakonec ovládli florbalisté Sparty, kteří za nerozhodného stavu 2:2 zvládli samostatné nájezdy proti Tatranu a slaví tak dorostenecký titul.

Celkové umístění 1. ligy dorostenců

1. ACEMA Sparta Praha UNYP
2. H TEST Tatran Střešovice
3. 1.SC TEMPISH Vítkovice


Hrálo se také v dívčí kategorii, kterou nakonec ovládly florbalistky Chodova. Ty si nejprve v semifinále poradily s Tatranem, který přetlačily 2:1 a následně stejným rozdílem porazily také Bulldogs Brno. Celkovou výhru na turnaji ale chodovský kádr urval až v prodloužení, ve kterém rozhodla Lucie Švajcrová a vybojovala tak Chodovu po juniorském titulu také ten dorostenecký. Naopak brněnské Bulldočky berou i přes semifinálovou výhru nad ostravským FBC stříbro.

Třetí místo na turnaji urval celek ze Střešovic, který si v souboji o bronz poradil s FBC Ostravou výhrou 4:1.

Celkové umístění 1. ligy dorostenek

1. FAT PIPE FLORBAL CHODOV
2. Bulldogs Brno
3. PSN Tatran Střešovice

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.