Přihlas svou školu do nového ročníku školských pohárů! ČEPS Cup a Subterra Cup odstartují již v říjnu

Finále ČEPS Cupu 2023/2024 | foto: Tomáš Dušek/Český florbal

Začátek září je synonymem pro návrat do školních lavic a s ním se na scénu vrací také školské poháry. Již nyní jsou k dispozici registrace do ČEPS Cupu a Subterra Cupu, čili celorepublikových soutěží pro základní, respektive střední školy.


ČEPS Cup svádí dohromady kluky a holky z prvního stupně základních škol. V uplynulé sezoně se jej zúčastnilo 1162 dívčích a chlapeckých týmů z celkem 892 škol napříč všemi kouty České republiky. Na celkové vítězství dosáhly florbalistky z pražské ZŠ Campanus a chlapci z brněnské ZŠ a MŠ Horní.

Pohár začne v říjnu okresními koly, z nichž vzejdou postupující do krajského finále. Vítězové a vítězky z jednotlivých krajů pak zamíří do velkého finále, kde se znovu bude hrát nejen o medaile, ale také o skvělé ceny v podobě florbalového vybavení a chybět nebudou ani doprovodné aktivity.

Subterra Cup znovu přivítá studenty a studentky středních škol napříč celou zemí. V uplynulém roce se jej zúčastnilo rekordních 828 družstev. Pohár středních škol navíc probíhá pod patronací reprezentanta, dvojnásobného juniorského mistra světa a útočníka Kalmarsundu ze švédské SSL Filipa Formana a medailistky z juniorského šampionátu, účastnice mistrovství světa žen a opory vicemistryň z Chodova Marie Havlíčkové.

Také středoškolský pohár nabídne v prvních fázích regionální kola. Nejúspěšnější školy, které projdou okresními a krajskými koly, se poté utkají ve finálovém turnaji o postup do BigBoard Superfinále 2025, které proběhne na konci dubna v O2 areně.

Na vítěze a vítězky znovu čekají také kempy s reprezentačními trenéry či trenérkami, jejich součástí jsou i speciální semináře. V uplynulé sezoně si tak kladenský Sosik vyzkoušel dril pod vedením asistenta mužského národního týmu Marka Vojty a také útočníka Filipa Formana. Dívky z brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše si zase zatrénovaly s Lukášem Procházkou a nejproduktivnější hráčkou bronzového týmu ze Singapuru Annou Brucháčkovou.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.