Známe čtvrtfinále Národní ligy! Kdo na koho narazí?

Utkání Zlín Lions – Torpedo Havířov | foto: Václav Mikulík/Zlín Lions

První ze série výběrů soupeřů je za námi. Poznali jsme v něm složení čtvrtfinále play-off obou skupin Národní ligy.


Jako první přišla na řadu východní skupina Národní ligy, která je třetí nejvyšší mužskou soutěží. Jednoznačný vítěz základní části z Kopřivnice volil jako první a sáhl po Hranicích, s nimiž v prvním vzájemném duelu, navíc v domácím prostředí, zaváhal. Na hřišti soupeře už si počínali Vikingové jednoznačně a zvítězili 8:1.

Druhé přišlo na řadu Torpedo Havířov, které si vybralo Petrovice. První vzájemný zápas nabídl šestnáct branek, v tom druhém uspěl tým od Karviné. Stejně jako u první série je i zde zajímavé, že pokaždé v základní části slavil hostující celek.

Třetí příčku uhájil Zlín, který zvolil Šumperk. V obou vzájemných zápasech slavil domácí tým výhru díky osmi vstřeleným brankám Čtvrté místo v tabulce patří Přerovu, na který čeká bitva s Třincem. I zde si oba týmy podělily v obou vzájemných zápasech body. Duel v Třinci nabídl epickou bitvu a celkový triumf domácích 13:10.

Čtvrtfinále play-off Národní ligy – východ

FBC Vikings Kopřivnice – FBC Hranice
Torpedo Havířov – Z.F.K. Petrovice
Zlín Lions – Asper Šumperk
FBC Přerov – FBC Intevo Třinec

Následovaly také volby v západní skupině Národní ligy. Díky triumfu na půdě posledního Benešova si první místo a tedy možnost první volby zajistila plzeňská Slavia, která sáhla po Kobylisích. V obou případech slavili v základní části hostující celky a pokaždé nabídla utkání divákům brankové hody.

Jako druzí volili pražští Panthers, kteří si do čtvrtfinále vybrali milevský Došwich, který dvakrát porazili o pouhé dva góly a série tak slibuje pěknou přestřelku. Třetí příčku po základní části získali Primátoři z Náchoda. Ze dvou jihomoravských soupeřů sáhli po Troopers, které v obou případech v dlouhodobé fázi porazili.

Čtvrté místo uhájila díky lepším vzájemným zápasům Jaroměř a bude mít výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále, v němž narazí na Blansko. Oba vzájemné duely byly velmi vyrovnané, a tak nás čeká zřejmě další skvělá série.

Čtvrtfinále play-off Národní ligy – západ

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Florbal TJ Kobylisy
Panthers Praha – FBC DOŠWICH MILEVSKO
Florbal Primátor Náchod – TROOPERS
TJ Sokol Jaroměř – FBK Atlas Blansko

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.