Čtvrtfinále superligy: Repríza semifinále i pražské derby. Bolku čeká Liberec, Tatran si vybral Lípu

Dominik Beneš (Mladá Boleslav) v souboji s Davidem Šimkem (Tatran Střešovice) | foto: Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

Nejvyšší mužská soutěž poznala složení čtvrtfinálových bitev. Po výběru soupeřů víme, že nás čeká regionální souboj, bitva o Prahu či repríza loňské bitvy o BigBoard Superfinále.


Napínavý závěr základní části nakonec zvládl střešovický Tatran, který ji ovládl podruhé v řadě. V dramatické koncovce za sebou nechali úřadující šampioni, pohároví vítězové a majitelé prvního českého triumfu v Poháru mistrů Mladou Boleslav, která nasázela jako první tým v historii přes 300 branek. Třetí příčku pak uhájili rytíři z Vítkovic, kteří měli k dispozici třetí volbu.

Čtvrtou pozici a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále vybojoval Chodov. Hráči z Jižního Města budou čekat na to, který ze soupeřů na něj zbude. Výhodou pro něj však je, že nenarazí na žádný z celků na prvních třech místech. Jistotu čtvrtfinálových bitev mají Sparta a Bohemians, k nimž přibyli Česká Lípa a Liberec, čili dva celky, které zvládly rozhodující bitvy v osmifinále.

Tatran čeká soupeř, který zvládl otočit sérii

S Českou Lípou má Tatran v aktuálním ročníku rozporuplné zkušenosti. Napoprvé sice Pražané roznesli Severočechy drtivě 14:1, druhé vzájemné střetnutí však dopadlo porážkou 7:8. Ve vítězném utkání z pohledu Pražanů byli hodně vidět především Jakub Boček s Martinem Šindelářem. Českolipští navíc pokračují ve své historické sezoně. První účast v play-off proměnili v postup do čtvrtfinále, a to i přes porážku v prvním duelu.

Ohlasy trenérů

Milan Fridrich (ESA logistika Tatran Střešovice): S týmem jsme se shodli, že určitě budeme vybírat soupeře z osmifinále a Česká Lípa byla pro nás taková přirozená volba. Věříme, že hlavně zachytíme začátek série, jelikož Lípa je teď rozjetá z osmifinále a nedávno nás dokonce v základní části těsně porazila. Chceme se především soustředit na naše výkony a předvádět co nejlepší hru.

Bolku čeká derby s Libercem

Vyrovnanou bilanci mají na kontě florbalisté Boleslavi s Libercem. Nejdříve severočeský tým schytal porážku 3:15, nicméně na druhý pokus uspělo FBC nejtěsnějším rozdílem 9:8. Liberečtí hráči jsou navíc rozjetí potom, co zvládli nesmírně vyrovnané osmifinále play-off s Královskými Vinohrady. Oba celky se spolu potkaly už před dvěma lety a série nabídla parádní vyrovnané bitvy.

Ohlasy trenérů

Joonas Naava (Předvýběr.CZ Florbal MB): Soupeře jsme vybírali společně s hráči, realizačním týmem a vedením klubu. Všichni měli velmi podobný seznam preferovaných soupeřů a po osmifinálových výsledcích a výběru Tatranu z toho vyšel Liberec. Myslím, že to bude zajímavá série - derby, takže fanoušci obou týmů to nebudou mít daleko ani na venkovní zápasy. Očekával jsem, že se utkáme právě s Libercem. Máme za sebou tři vzájemné zápasy v této sezoně, ale od všech už uplynulo relativně dost času. Nehrozí, že bychom Liberec podcenili. Celou sezonu se připravujeme na toto období, máme pokoru a jsme připraveni bojovat. Odpovídají tomu i poslední dny: tým je čím dál soustředěnější a opravdu odhodlaný. Mnoho kluků už má s těmito zápasy zkušenosti, takže můžeme být v klidu, protože víme, do čeho jdeme. V základní části jsme měli skvělou podporu fanoušků a věřím, že nás přijdou podpořit hned v úterý, abychom mohli ukázat, co společně dokážeme.

Uvidíme reprízu loňského semifinále

Do čtvrtfinále si Vítkovice volí Bohemians, kteří rozhodně nebudou žádným lehkým soupeřem na rozjezd play-off. Florbalisté z Ostravy sice na jejich půdě uspěli 9:5, doma se jim ale tolik nedařilo a padli 5:6. Sílu klokanů navíc poznaly Vítkovice už před rokem v semifinále soutěže, kdy postoupily po těžkých bitvách 4:2 na zápasy. Oba týmy se potkaly už vloni, v bitvě o postup do superfinále vládli rytíři, kteří vyhráli 4:2 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Michal Jedlička (FbŠ Bohemians): Za Vítkovice jsme určitě rádi, poněvadž to bude florbalová série. Myslím si, že rytíři jsou pro nás o něco přívětivější variantou než jiné možnosti soupeřů, které mohly nastat. Očekávám, že bude padat hodně gólů a série bude velmi vyrovnaná. Samozřejmě doufám, že ji zvládneme a postoupíme.

Ostré pražské derby!

Na Chodov zbyla Sparta, s níž mají hráči z Jižního Města docela čerstvou zkušenost. Oba týmy se totiž naposledy utkaly v závěru základní části, kdy sparťané prohráli pouze nejmírnějším mankem 6:7. Stejně tak nebodovali ani v úvodu sezony, kdy Chodov vstoupil do dlouhodobé pasáže superligy zdarem 11:6. Vyřazovací série Chodova se Spartou se naposledy konala v ročníku 2015/2016, kdy Chodov urval postup v šesti zápasech.

Ohlasy trenérů
Čtvrtfinále Livesport Superligy

ESA logistika Tatran Střešovice – FBC 4CLEAN Česká Lípa
Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec
1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – ACEMA Sparta Praha

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.