Tomáš Martiník posílí realizační tým ženské složky Bulldogs Brno

Tomáš Martiník | foto: Bulldogs Brno

Vedení Bulldogs Brno a Tomáš Martiník dnes uzavřeli smlouvu, na základě které se hlavní trenér reprezentace juniorek stává od nové sezóny 2024/2025 hlavním trenérem buldočích juniorek a asistentem ženského áčka pod hlavním trenérem Martinem Czeczinkarem.


Představovat tuto florbalovou legendu je prakticky zbytečné, ale připomeneme si alespoň základní fakta jeho florbalové kariéry:

Tomáš Martiník je nejen úspěšný florbalový trenér juniorské reprezentace, ale také bývalý hráč a reprezentant. Jako hráč i trenér žen se stal shodně trojnásobným mistrem Česka. Jako trenér ženské juniorské reprezentace se připsal největší triumf v roce 2022, kdy se stal vicemistrem světa.

Tomáš zahájil svou kariéru v nejvyšší florbalové soutěži již v její první sezóně v roce 1994. Hned v další sezóně 1995/1996 zvítězil v kanadském bodování celé soutěže. O rok později vstřelil rozhodující gól v posledním zápase prvního play-off v historii ligy a pomohl svému klubu obhájit mistrovský titul. Tomáš také reprezentoval Česko na druhém Mistrovství Evropy v roce 1995 a prvním Mistrovství světa v roce 1996. Svou hráčskou kariéru ukončil v roce 2004.

Už od přelomu tisíciletí začal působit jako trenér žen a později juniorek. Kromě tří titulů v ženské nejvyšší florbalové soutěži si připsal úspěchy také v Poháru mistrů, největší v sezóně 2018/2019, kdy získal stříbro v ženské kategorii. Ve stejné sezóně byl rovněž poprvé zvolen nejlepším trenérem žen v Česku, a tento titul obhájil i v následujících letech 2020 a 2021. Z jeho dalších rekordů stojí za zmínku vítězná série v nejvyšší české florbalové soutěži, kde jeho svěřenkyně od listopadu 2019 neprohrály pod jeho vedením 70 zápasů v řadě.
Od roku 2016 působí Tomáš jako trenér ženské juniorské reprezentace, v letošním roce se dohodl už na pátém prodloužení smlouvy o další dva roky. V každé své dosavadní dvouleté reprezentační periodě dokázal vybojovat na mistrovství světa medaili - v letech 2018, 2020 a 2024 získaly juniorky pod jeho vedením bronzové medaile, v roce 2022 se pak poprvé probojovaly do finále, kde získaly první české ženské juniorské stříbro.
"Tomáš je doslova koncentrátem florbalového úspěchu. Do našeho klubu přináší obrovské zkušenosti a trenérskou extratřídu, která navíc ve spojení s Martinem Czeczinkarem nemůže mít jiné než nejvyšší cíle. Doufám, že Tomáš bude v našich řadách pokračovat ve sbírání florbalových trofejí a dále posouvat vpřed nejen Buldočky, ale i celý ženský florbal v Česku," řekl Ivan Lukáš, víceprezident Bulldogs Brno a garant ženské složky klubu.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.