Superligová sezona začne v Německu, nováčky čekají Liberec a rytíři

Souboj úvodního kola sezony 2023/24 mezi Tatranem a Bohemians | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Livesport Superliga poznala svůj rozpis pro nadcházející ročník. V rámci úvodního kola se mohou diváci a divačky těšit na speciální výjezdní klání, které se odehraje za hranicemi. Pražské derby mezi Tatranem a Bohemians zamíří do německého Chemnitz.


Hned úvodní kolo nabídne několik parádních bitev. Česká Lípa si doma střihne reprízu osmifinálového souboje s Ostravou, Bolka hned v prvním kole přivítá Chodov, s nimž se v uplynulé sezoně neúspěšně potýkala v semifinále pohárového pavouka. Do akce půjdou také nováčci – Kladno doma narazí na Liberec, Bulldogs zavítají na hřiště Vítkovic. Stejně jako před dvěma lety se v úvodní bitvě potkají také Pardubice a Karlovy Vary, tentokrát se však bude hrát na sokolí půdě, a to v multifunkční enteria aréně. Pražský souboj čeká na Spartu a Vinohrady.

Pražské derby za hranicemi

Stejně jako před rokem si spolu v prvním kole zahrají dva pražské celky – Tatran Střešovice a Bohemians se společně potkají v rámci výjezdního utkání. To se odehraje 14. září v německém Chemnitz. Předcházet mu bude střetnutí německé Bundesligy, domácí Floor Fighters narazí na úřadujícího mistra z Weissenfelsu.

"Je to pro nás velmi důležitý projekt, který je součástí našeho směřování, kdy jako hnutí chceme být lídry v rámci mezinárodního rozvoje a zároveň chceme elitní soutěže více dostávat i k našim sousedům, abychom zvyšovali jejich prestiž ve střední Evropě. Propojení s německou federací funguje již delší dobu a výjezdní utkání je jedním z spojujících prvků. Jsme rádi, že se oběma stranám povedlo domluvit pro tuto akci velmi zajímavá utkání, které osloví sportovní fanoušky. Utkání v Chemnitzu ale není jen o tom, abychom za hranice vyvezli top florbal, ale celý event má mnohem širší cíle. Během dne tak proběhnou semináře pro trenéry či rozhodčí. Půjde o vzájemnou inspiraci na mnoha úrovních, která přinese spoustu benefitů nejen pro německou stranu, ale také pro nás," říká ředitel elitních a mezinárodních projektů Petr Chvojka.

"Osobně jsem velmi nadšený, že díky dobré spolupráci s Českým florbalem a Floor Fighters můžeme v Chemnitzu zrealizovat pro nás stěžejní projekt. Díky tomu se můžeme učit od špičkových národů a udělat další krok k profesionalizaci našich národních lig. Jsem velmi rád, že k nám přijede Tatran jako nejlepší tým světa a potká se s Bohemians, toto pražské derby nabízí velkou diváckou atraktivitu," uvedl za německý svaz koordinátor rozvoje Frederik Dilger. Ohledně podrobnějšího programu výjezdního utkání budeme informovat v průběhu nadcházejících měsíců.

1. kolo Livesport Superligy 2024/25

Předvýběr.CZ Florbal MB – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
FBC 4CLEAN Česká Lípa – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
ACEMA Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady
1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
ESA logistika Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians
Kanonýři Kladno – FBC Liberec
SOKOLI Pardubice – FB Hurrican Karlovy Vary

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.