Startuje finále veteránské ligy! Řada legend se popere o titul

Pořadatelé finálového turnaje Ligy veteránů: Pozdní sběr (Bulldogs Brno) | foto: Bulldogs Brno

Jednou z posledních soutěží, která ještě nepoznala své šampiony, je Liga veteránů. V rámci ní se očekávají tvrdé souboje v uvolněné atmosféře a samozřejmě v podání výrazných jmen.


Úderem 13. hodiny započnou ve sportovní hale Sport Point v Brně bitvy ve finálovém turnaji Ligy veteránů. Mezi postoupivšími týmy, které jsou rozdělené do čtyř skupin, nechybí ani dvojice posledních šampionů – Black Angels a Znojmo, které před rokem zaznamenalo premiérový klubový titul.

Ve skupině A se trochu symbolicky potkají Black Angels, na jejichž soupisce se kromě řady dalších jmen objevil třeba Milan Garčar, s Lipníkem, za nějž zase válí současný otrokovický kouč Lukáš Petřík. Ptáte se, v čem je symbolika? Přeci v tom, že Bleci své premiérové zlato vybojovali před dvěma lety právě v Lipníku nad Bečvou. Třetím do party jsou florbalisté z Holešova, kteří se v létě zúčastnili European Masters Games, z nichž si v kategorii 35+ až 40+ odvezli skvělé stříbrné medaile.

Ve skupině B jsou pak nalosovaní pořadatelé z Brna, v jejichž řadách najdeme řadu exsuperligových střelců včetně třeba bratrů Kadlecových či Aleše Jakůbka. Tradičně motivovaní přijedou kadaňští Kati a havířovské Torpedo, které bude sázet na Pavla Kožušníka a do hry může naskočit třeba také brankář Jan Binder.

Skupina C nabídne řadu velmi zajímavých soubojů. Najdeme v ní Florbalovou akademii z Mladé Boleslavi s bratry Bouškovými a dalšími velkými jmény a také Vítkovice, v jejichž sestavě může nastoupit třeba Lukáš Hrubý a další výrazná jména. Pro oba celky půjde o zajímavou konfrontaci i díky tomu, že nejspíš ještě úplně nepominula horečka způsobená semifinálovou sérií v superlize. Na soupisce rytířů je psaný také Petr Kološ. Pokud by nastoupil, došlo by na velmi zajímavý střet. V kádru Liberce totiž kromě jedné z osobností první dekády florbalu u nás Tomáše Erbena nechybí jeho současný trenérský parťák Matěj Klucho.

V poslední skupině D se pak potkají společně poslední Letka legends, šampioni ze Znojma a legendami nabitým Tatranem. Právě poslední dva celky se spolu vloni potkaly v boji o prvenství a radost zavládla na straně celku z jihu Moravy. Pohled na střešovickou soupisku prozrazuje, že přijet mohou taková jména jako Petr Ďarmek, Milan Fridrich, Vladimír Fuchs, Tomáš Kafka, Martin Richter, člen síně slávy Juraj Šádek a řada dalších.  

Zápasy je možné sledovat také živě na videoplatformě ceskyflorbal.tv. Duely jsou k dispozici v rámci balíčku předplatného pro mládežnické a neelitní soutěže, jednotlivá klání lze sledovat také formou PPV (koupení jednotlivého zápasu).

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.