Štancl po EFT ve Finsku: Turnaj nám ukázal, kde jsme my a kam se posunuli soupeři

Juniorská reprezentace zapsala na EFT 2024 dvě porážky a jednu výhru po nájezdech. Jak turnaj hodnotí hlavní trenér juniorského výběru Ladislav Štancl a co národní tým ještě čeká před světovým šampionátem?


Na minulém EFT jste před rokem slavili vítězství, nyní jste zapsali dvě porážky ze tří zápasů. Nedařily se vám hlavně začátky duelů...
Ano, nedařily se nám vstupy do zápasů. V pátek i v sobotu jsme měli obrovské množství ztrát, které soupeři potrestali. Proti Švýcarsku už to bylo zodpovědnější a opatrnější, ale soupeř potrestal jediné dvě chyby, které jsme v první třetině udělali, a šel do dvougólového vedení. Ve všech utkáních na turnaji jsme se dostali do tříbrankového manka a to se proti takovým soupeřům nepodaří otočit pokaždé.

Není jednou z příčin častých proher zejména malý počet vstřelených gólů?
Určitě. Bavili jsme se o zakončení a tlaku do branky nebo nějaké dorážce a gólu z odraženého balonku. Ale nepadalo nám to tam a musíme se na to znovu podívat. Taky je potřeba vyřešit vazby v lajnách, abychom ty góly zase začali dávat.

Co jste se tedy před šampionátem dozvěděli a jak s těmito informacemi budete pracovat?
Je to užitečná zpětná vazba. Ukázalo nám to, kde jsme my a kam se posunuli soupeři. Je tam spousta věcí, které chceme z naší hry odbourat. Na druhou stranu jsou tam taky některé věci, které chceme udržet a vylepšit. Máme na přípravu na mistrovství světa ještě půl roku.

Někteří florbalisté tady byli poprvé. Jak hodnotíte jejich výkony?
Někteří hráči prokázali svoji kvalitu a to, proč jsou součástí výběru. Ti, kteří tady byli poprvé, měli viditelně menší nervozitu. Někdo si řekl o další šanci, někomu se ten turnaj zase moc nepovedl. Pro nás jsou to ale všechno zajímavé informace do závěru cyklu.

Co vás ve zmíněném závěru ještě čeká?
Čekají nás tři tréninkové dny v Praze, kde se sejdeme ve větším počtu, a pak finální herní akce v únoru na Polish Cupu. To už bude definitivní příprava před šampionátem a utvoří se tam závěrečný tým.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.