Sranda s povrchem, překvapení v Dubaji. Plášková popisuje první dny na MS

Magdaléna Plášková (vpravo) při poslední prověrce před MS | foto: Český florbal

České florbalistky už pomalu vyhlížejí úvodní klání s výběrem Polska. V Singapuru jsou již od středy a detailně se seznamují s prostředím obou hal, ve kterých odehrají duely základní skupiny. Nejen o aklimatizaci hovoří univerzálka Magdaléna Plášková.


Národní tým odletěl v úterý po ukončení tréninkového kempu v Hostivici směr SIngapur, kde úspěšně přistál o den později. „Myslím si, že cesta nenaplnila obavy a proběhla v pohodě. To, že jsme jí měly rozdělenou na dvě části po zhruba šesti až sedmi hodinách, bylo ideální a v půlce letu jsme se mohly projít. Jinak se jednalo o vcelku příjemný přelet,” hodnotí náročnou přepravu Plášková, která si z cesty odnáší i jeden zajímavý zážitek.

„Překvapilo mě, jakým způsobem to žije v Dubaji, kde jsme přestupovaly. Když přiletíte v jednu ráno do Prahy, tak je vidět, že je poznat, že je velmi pozdě večer, kdežto tam bylo tolik lidí, že nebýt za okny letiště tma, mysleli byste si, že jsou třeba čtyři odpoledne,” popisuje odchovankyně kladenského florbalu.

V dějišti světového šampionátu absolvovaly Češky již první sady tréninků. „Trenéři nám dobře servírují tu nálož, která v úvodu odpovídala tomu, že jsme se nacházely v procesu adaptace na prostředí a časový posun obecně. Zátěž v tréninku proto postupně stoupá,” vysvětluje Plášková, která jedním dechem dodává, že ale sama čekala po příletu do destinace nedaleko rovníku větší teplotní ránu.

Ta se ovšem většinou dostaví po příchodu do hal, kde je rozdíl oproti venkovní teplotě téměř poloviční. „To je pořádně studená facka. Přechody z vyhřátého prostředí venku do klimatizovaných prostor jsou hodně znát. Po vstupu do haly vás přivítá úplně jiný a dost suchý vzduch. Na to jsme ale také připravené, rychle se rozcvičujeme a když je někomu zima, tak si vezme mikinu, což jako problém nevnímáme,” ubezpečuje Plášková.

Jinak ale reprezentantky řešily spíše drobné a úsměvné zádrhely, které souvisejí i se zdržením, které nedávno prezentovala IFF týkající se jednoho ze zápasových povrchů, který uvízl v lodním kontejneru (více info zde). „Sranda byla trochu s povrchem. První den jsme byly v tréninkové hale, kde se loupalo brankoviště, které bylo vyznačeno nějakou speciální izolepou. Poté už jsme měly povrch na normální zápasové hale, kde už bylo vše adekvátní a v pořádku,” říká s úsměvem zkušená florbalistka.

Program reprezentace je celkem nahuštěný, mezi tréninkovými jednotkami nechybí ani čas na regeneraci. Na procházky po památkách ale zapomeňte. „Z mimoflorbalových aktivit jsme toho moc nestihly. Občas jsme se byly trošku projít kolem hotelu, prozkoumat nejbližší okolí. Neměly jsme a nemáme čas na to, abychom navštěvovaly z instagramu známá místa. Něco jsme viděly cestou z autobusu, ale jinak se soustředíme výhradně na florbal a dřeme, abychom byly co nejlépe připraveny na úvodní duel s Polskem,” uzavírá Plášková.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se