Reprezentantka Mechlová oživí ČEZ Extraligu, vrací se do Tatranu

Michaela Mechlová (Tatran Střešovice) | foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice

V nejvyšší české soutěži bude znovu působit juniorská vicemistryně světa a bronzová medailistka ze šampionátu v Singapuru Michaela Mechlová. Produktivní obránkyně se vrací do střešovického Tatranu po ročním působení ve finské F-Liize.


Střešovický Tatran ohlásil na svých sociálních sítích výraznou posilu pro svůj ženský kádr. Ochovankyně Elite Praha byla součástí Tatranu od roku 2017, a to až do uplynulého léta, kdy se rozhodla vyzkoušet zahraniční angažmá a na rok zakotvila v řadách finského týmu SB-Pro.

V něm působila po boku bývalé spoluhráčky ze Střešovic Veroniky Kopecké a další krajanky Lenky Novotné. Ve 22 zápasech v základní části pomohla svému týmu 18 body (11+7) k osmému místu v tabulce a nakonec poklidnému postupu do play-off. V něm padly hráčky z Nurmijärvi s pozdějšími mistryněmi z TPS.

Pražský celek prošel před uplynulou sezonou dalším omlazením kádru a přes počáteční hledání načasoval skvěle svou formu na play-off, kde nejprve prošel přes Olomouc a následně sehrál famózní sedmizápasovou sérii s vítězkami základní části z Chodova. 

Mechlová by se měla stát dalším důležitým stavebním kamenem defenzivy Střešovic. Ze své pozice výrazně podporuje také útok. Svědčí o tom třeba čísla z její poslední sezony před odchodem do Finska, kdy v základní části nasbírala v devatenácti kláních 28 bodů, v play-off pak přidala dalších sedm. V ČEZ Extralize přidá již čtvrtou sezonu, za předchozí tři posbírala celkem 85 bodů.

20letá florbalistka má na svém kontě také úspěchy v národním týmu. S juniorkami před dvěma lety v Katovicích dosáhla na historické stříbro, dokonce je jednou ze dvou Češek, které dokázaly skórovat ve finále mistrovství světa. Hned po šampionátu devatenáctek debutovala také v ženské reprezentaci a hned při svém prvním startu v duelu proti Švédkám se dokázala prosadit. V týmu vydržela po celý cyklus, který zakončila s bronzovou medailí ze šampionátu v Singapuru na krku.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.