Městský transfer. Zagórská mění FBC za Vítkovice

Malwina Zagórská (FBC Ostrava) v semifinále proti Vítkovicím | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Obhájkyně titulu získaly svou první posilu. Do kádru Vítkovic se přesouvá polská útočnice Malwina Zagórská, která doposud působila v konkurenčním kádru FBC Ostrava.


V klubu z ČPP Arény strávila odchovankyně florbalu v Kwidzynu, městě na severu Polska, čtyři sezony, během nichž dokázala získat prvenství v extralize. Celkem nastoupila ve žluto-modrém dresu ke 125 duelům a nasbírala 157 bodů. Na svém kontě má také reprezentační zkušenosti, celkem čtyřikrát si zahrála na světovém šampionátu.

"Po čtyřech letech jsem na sobě cítila, že bych potřebovala změnu, jak z herního tak z osobního pohledu. Chtěla jsem vyzkoušet působení i v jiném týmu tady v České republice, přičemž se naskytla možnost právě tady ve Vítkovicích. Samozřejmě, mám z toho respekt. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, celé FBC mám moc ráda a vždy budou velkou součástí mého života. Každopádně na změnu se těším, bude to po dlouhé době něco nového," říká v oficiální zprávě na webu Vítkovic hráčka, která by chtěla s novým týmem vyhrát Pohár mistryň a znovu zažít atmosféru BigBoard Superfinále.

Rytířky tak získaly velmi zkušené jméno, které by mělo zacelit mezeru po odchodu Michaely Kubečkové a Šárky Staňkové do švédského Kalmarsundu. Zagórská, která vyniká nejen nadstandardní produktivitou a je zároveň i velmi silná v osobních soubojích, naváže ve Vítkovicích na úspěšné působení své krajanky Dominiky Buczek. V kádru rytířek se v průběhu této sezony objevila také další polská reprezentantka Daria Drzymala.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.