Krupnová s Němečkem zabojují o titul, Hemerkův Classic ztratil vedení. Vrátí se Langer?

Eliška Krupnová (uprostřed) se raduje z branky v semifinále SSL proti Rönnby | foto: Per Wiklund

Už o nadcházejícím víkendu se můžete těšit na superfinále ve švédské nejvyšší soutěži. O titul v nejlepší lize světa zabojují i Eliška Krupnová, Ondřej Němeček a dost možná se po zranění do hry vrátí i Filip Langer. Oba duely nabídne živě Nova Sport 2. O prvenství bojuje ve Finsku rovněž Adam Hemerka.


Další díl seriálu bitev mezi Pixbem a Thorengruppenem

Nejvyšší ženská soutěž ve Švédsku nabídla podobně dramatické semifinále jako v Česku. Dlouholetý vládce Thorengruppen, který bude útočit na čtvrtý titul v řadě, si v semifinále poradil s Täby s reprezentantkou Karolínou Suchou v sestavě. Mimo třetího duelu v sérii (7:3 pro Thorengruppen) skončily všechny ostatní duely těsným vítězstvím o jediný gól. Celek z města Umea spoléhá především na výkony dvojčat Kauppiových a švédskou hvězdu Emeli Wibron.

V posledních letech je železným pravidlem, že se spolu o přední trofeje nejen ve švédských soutěžích potkává Thorengruppen s Pixbem. Letos ale nebylo daleko od toho, aby tomu bylo jinak. Rönnby totiž výrazně potrápilo lišky, které rozhodovaly další velmi vyrovnanou partii až v rozhodujícím pátém zápase. Na těsném triumfu 4:3 měla zásadní podíl i kapitánka české reprezentace Eliška Krupnová, která už v úvodním dějství dvakrát skórovala. Rodačka z Mariánských Lázní je dosud stále jedinou českou hráčkou s titulem v SSL a ve stockholmské hale Globen bude útočit na svůj druhý titul. Ženské superfinále startuje ve 12.15 a živě jej nabídne stanice Nova Sport 2 a internetová platforma Voyo.

Obhájí Strovreta titul v SSL? 

Také mezi muži má česká florbalová škola dosud jediného zástupce, který kdy dokázal SSL ovládnout. Je jím aktuálně útočník Mladé Boleslavi Martin Tokoš, který to dokázal v roce 2015 s Falunem. Připojit se k němu může kapitán národního týmu Ondřej Němeček a jeho spoluhráč z národního týmu Filip Langer. Storvreta i bez zraněného Langera ovládla první tři klání série s Vaxjö shodně 4:3. Pak sice Vipers dokázali vyhrát a vynutit si páté utkání, ale to bylo jasnou doménou orlů z Uppsaly, kteří tak zamířili k obhajobě prvenství v nejlepší lize světa.

Otazník visí nad tím, zda uvidíme ve hře oba české legionáře, Langera totiž vyřadilo zranění ještě před koncem základní části, v průběhu středečního dopoledne ale přinesla video s českým střelcem, kde odpovídá na otázku, zda nastoupí v superfinále. "Věřím tomu, že budu hrát. Snažím se tento týden trénovat a doufám, že budu moci nastoupit," řekl Langer v rozhovoru.

Proti nim budou stát florbalisté Pixba, kteří po superfinále sahali v minulém roce, ale tehdy nestačili v sedmém duelu na Falun. V této sezoně už si ale příležitost na vítězství v SSL nenechali utéci a jednoho z hegemonů poslední florbalové dekády ve Švédsku vyřadili ze hry už v šesti duelech, přičemž ten rozhodující ovládli ve velkém stylu, když v posledním dějství zasadili do týla kozorožců sedm tref a celkově si připsali triumf 12:5. Pro Storvretu se může jednat o osmé prvenství za posledních patnáct sezon, fanoušci Pixba by rádi zavzpomínali na titulové oslavy z let 2002 a 2003. Superfinále mužské SSL odstartuje v 15.15 a nabídne jej stanice Nova Sport 2 a internetová platforma Voyo.

Oilers srovnali krok. Vrátí se Classic na vítěznou vlnu?

Ve finské nejvyšší soutěži, která jako jediná z top lig hraje finálovou sérii, je po čtyřech duelech srovnáno. Před víkendem vedl Classic s reprezentačním obráncem Adamem Hemerkou po dvou těsných triumfech 2:0. Olejáři, které táhne třeba bratrské duo Kainulainenů, ale ve třetím klání dokázali rozhodnout v prodloužení a následně získali důležitý triumf ze hřiště Classicu, kde díky famózní druhé třetině, kterou ovládli poměrem 5:0, zvítězili 8:5 a začíná se tedy od nuly. Pátá bitva se hraje již ve středu 24. dubna, vybojovaný mečbol pak bude moci některý z týmů proměnit v sobotu 27. dubna.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.