INFO | Blíží se přestupní období

Matrika, ilustrační fotografie | foto: Adobe Stock

V pondělí 1. července 2024 začíná přestupní období pro všechny kategorie, které potrvá do 15. ledna 2025 pro dorostence, dorostenky, juniory, juniorky, muže, ženy a veterány či veteránky. Pro kategorie starších žáků a žákyň a mladších do 31. března 2025.


Žádosti o přestup či hostování je již nyní možné po jednání a dohodě mezi oddíly a hráči či hráčkami zanést do FISu, kde je mohou všichni potvrdit a od 1. května podávat s tím, že datum OD je nejdříve 1. 7. 2024, tedy v přestupním období.

Znovu připomínáme, že důležitá je komunikace mezi oddíly a hráči či hráčkami, případně jejich zákonnými zástupci. Před zadáním žádosti do FISu je nutné informovat ostatní strany. Pokud tedy žádost zadává hráč či hráčka, tak informuje nejprve oba oddíly a až po dohodě zadá žádost do FISu k vyjádření oddílům. Pokud žádost za hráče či hráčku zadává oddíl, tak se nejprve dohodne s hráčem či hráčkou a druhým oddílem a až potom žádost do FISu zadá. Mateřský oddíl má pak 14 dní na vyjádření se k zadané žádosti. 

Žádosti o střídavé starty a střídavá hostování je možné podávat až poté, co budou mít hráči a hráčky uhrazené licence a budou uvedeni na soupisce družstva. Tedy nejdříve od 3. 7. 2024.

Proč řešit matriční žádosti už teď? Pokud si přestupy a hostování vyřešíte již teď, nemůže se Vám stát, že nebudete moci nastoupit k prvním utkáním sezony. Ligové soutěže letos začínají 7. září 2024 a Pohár Českého florbalu již 3. srpna 2024. Při řešení žádosti je také potřeba dát všem stranám dostatek času na vyjádření, abyste ji do data OD stihli podat. Jinak dojde k jejímu neprojednání a budete ji muset celou řešit znovu. Proto apelujeme na všechny, kteří zvažují změnu oddílu, aby vše řešili s dostatečným předstihem a vyhnuli se tak zbytečnému stresu před začátkem sezony.

Informace k žádostem jsou přehledně dostupné ve FISu v seznamu Matričních žádostí a v notifikacích uvnitř FISu.

Pokyny k platbám se po podání žádosti objeví v košíku objednatele ve FISu, kde z nich vytvoříte podklady k platbě převodem nebo platbu rovnou uhradíte přes platební bránu comgate (platební tlačítko/karta). Objednatele je nutné nastavit na detailu žádosti před jejím podáním.

Matriční žádosti - přehled a stručný popis matričních žádostí

Adresář oddílů - názvy, čísla a kontaktní údaje oddílů ČF

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.