Češky proti Polkám s nejlepší hráčkou minulého ročníku extraligy

Karolína Suchá na tréninku české reprezentace v Singapuru | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Národní tým žen čeká úvodní klání na světovém šampionátu. V 11.45 českého času narazí na Polsko, které sice patří k oblíbeným českým soupeřkám, leč při posledním setkání dokázalo vytáhnout ostré drápky.


Na mysli máme kvalifikační klání v italském Lignanu, kde Češkám dělaly Polky velké problémy a svěřenkyně Lukáše Procházky, který na nebezpečnost našich severních sousedek poukazoval již před startem mistrovství světa, je dokázaly porazit po velké přestřelce 9:7.

Pěti trefami se blýskla exvítkovická Zuzanna Krzywak, polské florbalistky budou hodně spoléhat také na Dominiku Buczek, která v uplynulém roce dokázala ovládnout statistiky v základní části i play-off extraligy. Z kádru rytířek, jimž pomohla k doublu, se před sezonou přestěhovala do švédského Kalmarsundu, kde dál osvědčuje svůj střelecký instinkt.

Zajímavým jménem je i mladičká Maja Helman, která září v dresu švédského Malmö. V zemi tří korunek žije již od útlého dětství a má tak v krvi švédskou florbalovou školu. Nebezpečí bude činit také útočnice FBC Ostrava Malwina Zagórska a další hráčky.

Češky se s Polskem potkávají již na šestém šampionátu v řadě. Čtyřikrát na ně narazily ve čtvrtfinále, podruhé v řadě mají lvice orlice ve skupině. Z deseti celkových měření mají reprezentantky stoprocentní bilanci. Nejvýše je dvakrát porazily v roce 2013 poměrem 10:1, nejtěsnější bylo poslední zmiňované klání v kvalifikaci.

„Polky umí být jako soupeřky nepříjemné a v posledním utkání na kvalifikaci v Itálii nás vcelku slušně potrápily, čehož se tentokrát chceme vyvarovat. Rozhodně nepodceníme soupeřky, připravujeme se a víme, na co si dávat pozor. Zároveň jsme se posunuly i v naší hře, takže věřím, že zápas bude kontrolovanější,” vyhlíží úvodní klání Magdaléna Plášková.

Zvládnou Češky úvodní klání a naladí se do zbytku turnaje? Zápas sledujte od 11.35 živě na ČT sport!

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se