Češky proti Polkám s nejlepší hráčkou minulého ročníku extraligy

Karolína Suchá na tréninku české reprezentace v Singapuru | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Národní tým žen čeká úvodní klání na světovém šampionátu. V 11.45 českého času narazí na Polsko, které sice patří k oblíbeným českým soupeřkám, leč při posledním setkání dokázalo vytáhnout ostré drápky.


Na mysli máme kvalifikační klání v italském Lignanu, kde Češkám dělaly Polky velké problémy a svěřenkyně Lukáše Procházky, který na nebezpečnost našich severních sousedek poukazoval již před startem mistrovství světa, je dokázaly porazit po velké přestřelce 9:7.

Pěti trefami se blýskla exvítkovická Zuzanna Krzywak, polské florbalistky budou hodně spoléhat také na Dominiku Buczek, která v uplynulém roce dokázala ovládnout statistiky v základní části i play-off extraligy. Z kádru rytířek, jimž pomohla k doublu, se před sezonou přestěhovala do švédského Kalmarsundu, kde dál osvědčuje svůj střelecký instinkt.

Zajímavým jménem je i mladičká Maja Helman, která září v dresu švédského Malmö. V zemi tří korunek žije již od útlého dětství a má tak v krvi švédskou florbalovou školu. Nebezpečí bude činit také útočnice FBC Ostrava Malwina Zagórska a další hráčky.

Češky se s Polskem potkávají již na šestém šampionátu v řadě. Čtyřikrát na ně narazily ve čtvrtfinále, podruhé v řadě mají lvice orlice ve skupině. Z deseti celkových měření mají reprezentantky stoprocentní bilanci. Nejvýše je dvakrát porazily v roce 2013 poměrem 10:1, nejtěsnější bylo poslední zmiňované klání v kvalifikaci.

„Polky umí být jako soupeřky nepříjemné a v posledním utkání na kvalifikaci v Itálii nás vcelku slušně potrápily, čehož se tentokrát chceme vyvarovat. Rozhodně nepodceníme soupeřky, připravujeme se a víme, na co si dávat pozor. Zároveň jsme se posunuly i v naší hře, takže věřím, že zápas bude kontrolovanější,” vyhlíží úvodní klání Magdaléna Plášková.

Zvládnou Češky úvodní klání a naladí se do zbytku turnaje? Zápas sledujte od 11.35 živě na ČT sport!

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.