Z Gattnara se stane aligátor! Vítkovická hvězda bude hrát ve Švýcarsku

Martin Gattnar slaví gól do sítě Polska | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Nejproduktivnější rytíř této sezony Martin Gattnar opouští Livesport Superligu a přesouvá se do Švýcarska, kde oblékne dres týmu Alligator Malans. V novém působišti stráví minimálně jednu sezonu, následně můžeš švýcarský klub uplatnit opci.


Dvacetiletý účastník posledních mistrovství světa juniorů, který v únoru poprvé nakoukl také do dospělého národního týmu, míří na svou první štaci za hranicemi české nejvyšší soutěže. Z Vítkovic do Malans míří coby třetí transfer, již dříve po této trase putoval exreprezentant Lukáš Veltšmíd a vloni také mladík Michal Hložanka, který působí v tamním kádru U21.

"Z Malans mi přišla nabídka a po pár rozhovorech mi došlo, že se zde můžu posunout jako hráč i jako člověk. Čekám, že herně i lidsky vyrostu a doufám, že společně s týmem dosáhneme našich cílů," říká v oficiální zprávě na webu Vítkovic Gattnar, který má v plánu kromě florbalu na půl úvazku pracovat a studovat na dálku školu v Česku.

V příchodu nové tváře se vyjádřil také sportovní ředitel aligátorů Peter Lüthi. "Ve svém mladém věku projevuje spoustu důvtipu a herní inteligence. Ne nadarmo byl nejproduktivnějším hráčem semifinalistů z Vítkovic a také dostal příležitost v mužské reprezentaci. Na Martina se těšíme a jsme přesvědčeni, že i on u nás ukáže své kvality, naváže na bodové úspěchy a skvěle zapadne do týmu," popisuje.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.