Tatran přepsal historii a sesadil Falun z trůnu! Dvěma góly se blýskl Havlas

Tatran Střešovice – vítěz Poháru mistrů 2023/24 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

O poslední lednové sobotě se odehrál finálový souboj o titul Poháru mistrů, ve kterém domácí Tatran hostil švédský Falun. Vítězství si nakonec vybojoval český celek a přepsal tak florbalovou historii.


IBF Falun (SWE) - ESA logistika Tatran Střešovice 4:6 (2:1, 0:1, 2:4)

Dá-li se který florbalový duel nazvat bitvou, tak tento duel měl všechny parametry. Diváci se bavili tvrdou a fyzickou hrou z obou stran. Tatran jednoznačně ukázal, že švédský tvrdý styl mu není cizí.

Skóre utkání otevřel v 7. minutě domácí střelec Matěj Havlas, který se po rychlé kombinaci na nic neohlížel a neskutečnou dělovkou vymetl všechny pavučinky pod horní tyčkou švédské brány. Do konce první třetiny se ale do vedení vyhoupl Falun, který nejprve využil nepovedeného výhozu Tomáše Jurca a následně zužitkoval přesilovou hru po technickém přestupku Kisugiteho.

Ve druhé periodě se utkání zvrhlo v jeden tvrdý osobní souboj za druhým a rozhodčí se museli hodně snažit, aby uklidnili emoce na obou stranách hřiště. Kromě mnoha vyloučení a udělení několika osobních trestů v této divoké dvacetiminutovce dlouho nedocházelo k žádné další brance a skóre se tak na dlouhou dobu zastavilo. Těsně před druhou sirénou ale Střešovice srovnaly povedenou ránou Martina Šindeláře a hra se tak znovu zdramatizovala.

Vyrovnaný stav sliboval po střechu naplněné UNYP ARENĚ parádní podívanou. Po řadě šancí na obou stranách si domácí fanklub doslova vymodlil gól i se střelcem. Na skandování jména Ondřeje Sádla odpověděl tento střešovický dříč okamžitě parádním hřebíčkem pod horní tyč, kterým poslal střešovické florbalisty do vedení. 

Matěj Havlas po trefě proti Falunu | foto: Lubomír Skála

Vzápětí se klíčovou sérií až neskutečných zákroků blýskl Jurco, po Ruudově ráně zacinkala tyč a posléze přišla na řadu střešovická přesilovka. Zásah Kalentuna vysokou holí dokázal proměnit zakončením zblízka Marek Beneš. Divoká pasáž hry pokračovala trestným střílením za faul v brankovišti gólmana Tatranu. Nilssenův nájezd ale skvělý Jurco zneškodnil. Prakticky okamžitě se po rychlé kombinaci prosadil Tomáš Hanák.

Třígólovou ztrátu ale Falun okamžitě stáhl. Při hře v šesti se zakončením zblízka prosadil podruhé v utkání Galante Carlström. Nástup švédského celku pak utnul Havlas, který dostal po skvělém forčekingu Hanáka přihrávku od Beneše před brankoviště, kde snadno dloubl balonek nad Strandberga.

Švédové se pak ještě snažili srovnat hrou v šesti, závěrečné snížení z hole Malte Lundmarka ale bylo pouze formalitou, která nemohla zkazit Tatranskou radost. Střešovice si historický milník utéct nenechaly a výhrou 6:4 sesadily Falun ze světového trůnu!

Branky: 13. Ruud, 19. Carlström, 54. Carlström, 60. Lundmark - 7. Havlas, 39. Šindelář, 51. Sádlo, 53. Beneš, 54. Hanák, 57. Havlas. Rozhodčí: Fässler – Schläpfer (oba Švýc.). Vyloučení: 3:3, navíc Backby – Hanák OS. Využití: 2:1. Diváci: 1450. Zásahy brankářů: Strandberg 14 – Jurco 40. | MATCH CENTER | živě na ČT sport

Sestava Tatranu: Jurco (Kliment) – Kisugite, Meliš, Čermák, Sládeček, Kučera, Vavroušek – Beneš, Havlas, Hanák – Tlapák, Boček, Šimek – Kolísko, Šindelář, Kreysa – Sádlo, Čelakovský, Eliáš.

Ohlasy po utkání

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se