Tatran hostí v derby klokanky, Chodov čeká Třinec. Sympatický výkon Dobrušky na body nestačil

Michaela Ulbrichová (49) nastupuje k utkání ČEZ Extraligy | foto: FBC Dobruška

Sobotní program nabízí tři zápasy ČEZ Extraligy. Nováček z Dobrušky pořádně potrápil mistryně z Vítkovic. Chodovské lvice čeká Třinec. Neporažený střešovický Tatran přivítá na svém hřišti rozjetou Bohemku.


FBC KAMAT Dobruška - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

Rytířky vykročily suverénně za vítězstvím a úvodní minuty si zcela podmanily. Hned po pár okamžicích zvonila za zády Špačkové tyč. Pak se z levého křídla dokázala probít do zakončení Vendula Beránková, která otevřela skóre. Ještě do konce úvodní dvacetiminutovky zvýšila na 2:0 Jessica Kabelková a dvě a půl minuty před první sirénou ještě využila přesilovku Nela Sikorová, která z mumraje před brankou vytěžila již třetí zásah svého celku, který byl ale nakonec poslední.

Dobruška totiž ukázala, že si zvyká na extraligové tempo a úřadující šampionky ve zbytku duelu zdařile trápila, a to i díky výborně chytající Špačkové. Hned zkraje druhé části se navíc svižnou ranou z levého křídla prosadila Veronika Kyšková. Vítkovice měly dobrou šanci na návrat do třígólového vedení, ale Vendula Maroszová mířila z nájezdu jen nad branku Dobrušky. Stav 1:3 držel dlouhou dobu. V 54. minutě byla blízko ke gólu Buchalová, ale trefila jen horní tyč. V posledních minutách dostaly domácí florbalistky k dispozici početní převahu, ale využít ji nedokázaly. Přesto však zanechaly na hrací ploše velmi dobrý dojem.

Branky: 24. Kyšková – 6. Beránková, 11. Kabelková, 18. Sikorová. Rozhodčí: Duda – Papp. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1.  | MATCH CENTER

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FBC Intevo Třinec -:- (-:-, -:-, -:-)

18:00 | MATCH CENTER

Logisteed Tatran Střešovice - FbŠ Bohemians -:- (-:-, -:-, -:-)

18:00 | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.