Rozpačitý vstup do EFT: junioři byli krátcí na domácí Finy

Utkání mezi juniory Česka a Finska na EFT 2024 | foto: Lubomír Skála / Český florbal

Zápas, který nedopadl vůbec podle představ. Čeští junioři vstoupili do Euro Floorball Tour ve Finsku porážkou 4:9 s domácím výběrem. Zkraje třetí části přitom naši hráči srovnali a skvěle se vrátili do boje o pěkný výsledek, jenže zbytek duelu patřil týmu Suomi.


Finsko – Česko 9:4 (0:0, 3:1, 6:3)

Úvodní dějství odehrála obě družstva zodpovědně dozadu a nedopouštěla se větších chyb. Češi přesto nebyli úplně daleko od první trefy, když za brankářem Seppälem rozezvučeli tyčku. Příležitost ovšem nevyužil ani výběr Suomi při početní převaze, a proto se šlo do kabin beze změny skóre.

Hra se pořádně rozjela až v prostřední části, nicméně stalo se tak v neprospěch Česka. Převahu na hřišti totiž zužitkovali florbalisté Suomi, jimž to netrvalo dlouho a vypracovali si náskok 2:0. Na něj naši reprezentanti neuměli dlouho zareagovat a severský tým přidal ke konci třetiny další gól. Čeští junioři však neztráceli naději a do pauzy ještě snižoval na dvoubrankové manko Holásek.

Z úžasného startu třetí fáze vytěžil náš celek brzké vyrovnání na 3:3, ale Finy ani nepříznivý vývoj nezastavil. Vzali si oddechový čas, zklidnili hru a začali opět střílet góly. Postupně se tedy dostali až do pohodlného vedení 9:3, když využili i české hry v šesti do pole. Výsledku už příliš nepomohlo ani následné snížení na konečných 4:9, které neodvrátilo nepříjemnou prohru zkraje EFT.

„Myslím si, že na to, v jakém tempu se hrálo, tak jsme udělali až nezvykle moc individuálních chyb, co se týče našeho herního projevu v tomto cyklu. Nezastihli jsme momenty, kdy se nám dařilo, a naopak chvíle, kdy nás Finové přehrávali, se natáhly na delší pasáže,” podotkl člen trenérského štábu Jan Volák. Výsledek se pokusí junioři napravit už v sobotu od 9 hodin proti Švédsku.

Sestava Česka: Kliment (Kovařík) – Tomášek, Večl, Wertheim (C), Feigl, Kos, Šlosar, Eliáš – Grézl, Krejča, Bureš – Holásek, Bergman, Dolejš – Rada, Vařecha, Smolka – Stýblo, Motejzík.

Branky: 23. Maronen, 26. Engman, 37. Kokko, 43. Leino, 49. Jaaranen, 49. Leppäniemi, 52. Niemelä, 56. Kokko, 57. Vettensaari – 38. Holásek, 41. Motejzík, 43. Vařecha, 57. Bureš. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. MATCH CENTER


Ohlasy

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.